loggo

Ensemblen

>Daniel Epstein Daniel "Jumbo" Epstein
Jag är 36 år och stationerad söder om Söder. Skådespelare, sångare, textförfattare mm.
Jag jobbar sedan 1989 främst på Dramaten i Stockholm. Där har jag medverkat i en rad föreställningar, exempelvis "Romeo & Julia" (regi: Peter Langdahl), "Pippi Långstrump" (regi: Hans Klinga) och "Franska Fönster" (regi: Thommy Berggren).
Dessutom har jag varit verksam därstädes som inspicient och regiassistent, nu senast i "Klas Klättermus" (regi: Eva Dahlman), där jag även medverkade och "Tartuffe" (regi: Åsa Melldahl). 1997 gjorde jag huvudrollen Tevye i Golemteaterns uppsättning av "Spelman på taket" på Scalateatern.
Vad det gäller skådespeleriet hyser jag en ohämmad kärlek för de komiska rollerna. Främst är jag dock engagerad i musikteatergruppen Romeo & Julia Kören på Dramaten i alla de redan nämnda yrkeskategorierna. Där har jag haft den oförställda glädjen att inneha roller i bl.a. "Macbeth", "MOnteveRDi" och "Blodsbröllop". Kören är ett turnerande sällskap som farit till så olika platser som t.ex. Bosnien, Frankrike, Mexiko och Oxelösund.
Hemma i byrålådan ligger en färdigskriven musikal baserad på Aristofanes "Lysistrate", beställt av den litauiske kompositören Boris Borisov.
På Teater Lasse i Parken har jag det hedersamma uppdraget att för fjärde året å rad agera textmakare till sångerna i pjäsen. Skådespelarna i "Den tokige borgaren" är olyckligt medvetna om att de kan förvänta sig textändringar fram till minuterna innan premiär-ridån går upp...

Tillbaka